Begeleiding na scheiding
Eveline Corbet

Omgaan met het gemis..

Omgaan met het gemis: niet elke avond meer je kinderen in bed stoppen
Het gemis van het elke avond je kinderen in bed leggen is een van de vele emotionele uitdagingen die voortkomen uit een scheiding. Wanneer je je kinderen vrolijk hebt uitgezwaaid bij je ex-partner, kun je geconfronteerd worden met een gevoel van verdriet en een scherpe steek in je hart wanneer je hun lege bedjes ziet. In deze blog bespreken we hoe je kunt omgaan met het feit dat je niet meer elke avond je kinderen in bed kunt leggen en hoe je de extra zwaarte van de veranderingen die de scheiding met zich meebrengt kunt dragen.
Belangrijk is om je gevoelens te erkennen en om je verdriet en het gemis van het elke avond in bed leggen van je kinderen te erkennen. Sta jezelf toe om te rouwen om deze verandering en wees niet te hard voor jezelf. Het is begrijpelijk dat je hartzeer voelt bij het ontbreken van deze dagelijkse routine. Geef jezelf de ruimte om je emoties te uiten en wees geduldig met jezelf, terwijl je door dit proces gaat.
Creëer nieuwe rituelen, hoewel het missen van het in bed leggen van je kinderen pijnlijk kan zijn, kun je nieuwe rituelen en momenten creëren om verbinding te maken, zelfs als ze niet fysiek aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een briefje voor elk van je kinderen dat ze 's avonds kunnen lezen, of maak een speciaal avondritueel voor jezelf waarin je tijd neemt om te ontspannen en tot rust te komen. Deze nieuwe rituelen kunnen helpen om de leegte te vullen en een gevoel van verbondenheid te behouden.
Met video-oproepen kun je nog steeds dagelijks contact hebben met je kinderen, zelfs als ze niet fysiek bij je zijn. Plan regelmatige videogesprekken in waarin je met je kinderen kunt praten, ze een verhaaltje kunt voorlezen of ze kunt helpen met hun huiswerk. Hoewel het misschien niet hetzelfde is als ze in bed leggen, biedt het de mogelijkheid om elkaar te zien, te horen en betrokken te blijven bij hun dagelijkse leven.
Het gemis van het elke avond je kinderen in bed stoppen na de scheiding is een emotionele uitdaging die veel ouders ervaren.
Focus op kwaliteitstijd: Hoewel je de dagelijkse routine van het in bed leggen van je kinderen mist, kun je de tijd die je wel met hen doorbrengt maximaliseren door te focussen op kwaliteitstijd. Plan leuke en betekenisvolle activiteiten wanneer je de kinderen hebt, zodat jullie samen waardevolle herinneringen kunnen creëren. Dit kan variëren van gezamenlijke uitstapjes en spelletjes tot rustige momenten waarin je naar ze luistert en met ze praat. Het gaat erom de momenten die je wel samen hebt te koesteren en te genieten van de tijd die je met hen doorbrengt.
Zoek ook steun! Het is normaal om je overweldigd en verdrietig te voelen tijdens deze veranderingen na de scheiding. Zoek steun bij vrienden, familie of een therapeut die je kunnen helpen omgaan met deze emoties. Praat openlijk over je gevoelens en vraag om hulp wanneer je het nodig hebt. Het delen van je ervaringen met anderen die vergelijkbare situaties hebben meegemaakt, kan troost en begrip bieden.