Begeleiding na scheiding
Eveline Corbet

Kom op koers, met deze gratis training!

 

Ben je net gescheiden en merk je dat je moeite hebt om jezelf opnieuw te vinden en een positieve toekomst op te bouwen voor zowel jezelf als je eventuele kinderen?
Het proces van scheiding brengt vaak uitdagingen met zich mee, zowel op emotioneel als praktisch vlak. Het is begrijpelijk dat je je overweldigd voelt en het moeilijk vindt om de weg vooruit te vinden. Maar wees gerust, deze e-learning "Kom op Koers na de Scheiding" is speciaal ontworpen om je te ondersteunen bij deze uitdagingen en je te helpen een positieve koers te bepalen.
Het is normaal dat je na een scheiding jezelf kunt verliezen in de emoties, onzekerheid en de impact van de veranderingen in je leven. Misschien voel je je verdrietig, boos, angstig of verward. Daarnaast kunnen praktische zaken zoals het co-ouderschap, financiële zorgen en het opnieuw vormgeven van je leven als single ouder ook overweldigend zijn.
Deze GRATIS E-learning biedt jou de tools en inzichten die je nodig hebt om de uitdagingen na de scheiding aan te gaan. Je zult leren hoe je opnieuw verbinding kunt maken met jezelf, het verleden kunt loslaten en een positieve toekomst kunt opbouwen. De opdrachten in deze learning zijn specifiek ontworpen om je te begeleiden bij het herontdekken van je eigen kracht en het creëren van een ondersteunende omgeving voor zowel jou als je kinderen.
Door deel te nemen aan deze E-learning zul je de vaardigheden en het vertrouwen ontwikkelen om stap voor stap je leven na de scheiding vorm te geven. Je zult leren hoe je jezelf op de eerste plaats kunt zetten, je emoties kunt verwerken, een gezonde co-ouderschaprelatie kunt opbouwen en je persoonlijke groei kunt stimuleren. Met de juiste begeleiding en toewijding zul je merken dat er een positieve toekomst voor je ligt, waarin je geluk kunt ervaren.
Dus waarom zou je deze E-learning doen? Omdat het de oplossing biedt voor de uitdagingen waar je mee te maken hebt na de scheiding. Het geeft je de mogelijkheid om jezelf opnieuw te vinden, het verleden los te laten en een positieve koers te bepalen voor jou (en je kinderen). Je verdient het om te groeien, te helen en een vervullend leven na de scheiding op te bouwen.


Doe mee aan deze GRATIS E-learning en ontdek de kracht binnenin jou om opnieuw te verbinden en een stralende toekomst te creëren.
Lees verder en begin gelijk!


Les 1: Zelfverbinding
Tijdens een scheiding is het gemakkelijk om jezelf te verliezen in de emoties en uitdagingen van de situatie. In deze les staat zelfverbinding centraal. Het is belangrijk om opnieuw contact te maken met wie je werkelijk bent, los van de rol van partner. Schrijf een liefdevolle brief aan jezelf waarin je jezelf erkent, waardeert en herinnert aan je sterke punten en kwaliteiten. Dit helpt je om een positieve en liefdevolle relatie met jezelf op te bouwen.
Opdracht 1: Schrijf een brief aan jezelf waarin je reflecteert op jezelf, je sterke punten, je waarden en je doelen. Geef jezelf toestemming om liefdevol naar jezelf te kijken en te accepteren wie je bent.

Les 2: Loslaten van het verleden
Het loslaten van het verleden is een essentiële stap om vooruit te kunnen gaan na een scheiding. In deze les is de opdracht gericht op het identificeren van negatieve emoties en belemmerende overtuigingen die je nog vasthoudt over de scheiding. Schrijf ze op en voel de kracht van het symbolisch loslaten door de lijst te verbranden of te verscheuren. Dit ritueel vertegenwoordigt het achterlaten van pijn en negativiteit, waardoor ruimte ontstaat voor heling en groei.
Opdracht 2: Maak een lijst van negatieve emoties en belemmerende overtuigingen die je nog vasthoudt over de scheiding. Vervolgens, verbrand of scheur de lijst symbolisch als een daad van loslaten en vergeving.


Les 3: Zelfzorg

Na een scheiding is het van vitaal belang om goed voor jezelf te zorgen. In deze les leer je hoe je een zelfzorgroutine kunt creëren die past bij jouw behoeften. Denk aan activiteiten die je energie geven en je welzijn bevorderen, zoals beweging, meditatie, creatieve bezigheden en tijd doorbrengen met geliefden. Door tijd te besteden aan zelfzorg, laad je jezelf op en bouw je veerkracht op om de uitdagingen van het leven aan te gaan.
Opdracht 3: Creëer een zelfzorgroutine waarin je tijd besteedt aan activiteiten die je energie geven en je welzijn bevorderen. Denk aan beweging, meditatie, creatieve bezigheden en tijd doorbrengen met geliefden.


Les 4: Herdefiniëren van geluk

Een scheiding kan ons begrip van geluk veranderen. In deze les word je uitgenodigd om je perspectief op geluk te herdefiniëren. Maak een lijst van de dingen die je gelukkig maken en vreugde brengen, ongeacht je relatiestatus. Sta open voor nieuwe ervaringen en ontdek wat jouw persoonlijke geluk betekent na de scheiding. Dit helpt je om jezelf toe te staan om opnieuw vreugde te ervaren en een positieve toekomst op te bouwen.
Opdracht 4: Maak een lijst van dingen die je gelukkig maken en die je vreugde brengen. Stel jezelf open voor nieuwe ervaringen en ontdek wat jouw persoonlijke geluk betekent na de scheiding.


Les 5: Co-ouderschap

Als er kinderen betrokken zijn bij de scheiding, is het belangrijk om het co-ouderschap op een gezonde manier vorm te geven. In deze les word je aangemoedigd om een brief te schrijven aan je ex-partner waarin je open communiceert over het co-ouderschap. Bespreek belangrijke onderwerpen, zoals afspraken, regelingen en de belangen van de kinderen. Het streven naar een gezonde samenwerking bevordert stabiliteit en een positieve omgeving voor de kinderen.
Opdracht 5: Schrijf een brief aan je ex-partner waarin je open communiceert over het co-ouderschap. Bespreek belangrijke onderwerpen zoals afspraken, regelingen en de belangen van de kinderen. Streef naar een gezonde samenwerking. 


Les 6: Het creëren van een positieve omgeving

De omgeving waarin we leven heeft een sterke invloed op ons welzijn. In deze les ga je aan de slag met het opruimen en herinrichten van je leefomgeving. Verwijder spullen en herinneringen uit het verleden die je niet langer dienen en creëer een positieve en inspirerende ruimte voor jezelf en je kinderen. Door een harmonieuze omgeving te creëren, bevorder je een gevoel van rust en positiviteit.
Opdracht 6: Ga aan de slag met het opruimen en herinrichten van je leefomgeving. Creëer een positieve en inspirerende ruimte voor jezelf en je kinderen. Verwijder eventuele herinneringen aan het verleden die je niet langer dienen.


Les 7: Persoonlijke groei en ontwikkeling

Na een scheiding is het belangrijk om te blijven groeien en jezelf te ontwikkelen. In deze les word je uitgenodigd om mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling te verkennen. Denk aan cursussen, workshops, boeken of coaching die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het vergroten van zelfbewustzijn. Door voortdurend aan jezelf te werken, ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden voor een positieve toekomst.
Opdracht 7: Onderzoek verschillende mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Denk aan cursussen, workshops, boeken of coaching. Streef ernaar om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te verwerven.


Wil je meer hulp via een online sessie? Boek deze dan nu in! 


Les 8: Het opstellen van doelen

Het stellen van doelen is een krachtige manier om richting te geven aan je leven na een scheiding. In deze les ga je specifieke, meetbare en haalbare doelen formuleren voor jezelf en je kinderen. Verdeel deze doelen in korte termijn en lange termijn doelen en werk stap voor stap aan het realiseren ervan. Doelen bieden focus, motivatie en een gevoel van voldoening wanneer ze worden bereikt.
Opdracht 8: Schrijf specifieke, meetbare en haalbare doelen op voor jezelf (en je kinderen). Verdeel ze in korte termijn en lange termijn doelen. Werk stap voor stap aan het realiseren van deze doelen.


Les 9: Emotionele heling

Emotionele heling is een belangrijk onderdeel van het herstelproces na een scheiding. In deze les word je aangemoedigd om ondersteuning te zoeken bij een therapeut, coach of steungroep. Deze professionals kunnen je begeleiden bij het verwerken van emoties, het verkrijgen van inzichten in jezelf en het ontwikkelen van copingmechanismen. Het toestaan van heling op emotioneel niveau is van essentieel belang voor het opbouwen van een positieve toekomst.
Opdracht 9: Zoek ondersteuning bij een therapeut, coach of steungroep om te werken aan je emotionele heling na de scheiding. Laat ruimte toe voor het verwerken van emoties en het verkrijgen van inzichten in jezelf.
Tip: probeer eens wandelcoaching: Door tijdens een coachingssessie te wandelen, profiteer je van de natuurlijke voordelen van lichaamsbeweging, terwijl je tegelijkertijd ruimte creëert voor je gedachten en gevoelens. De combinatie van beweging, frisse lucht en een rustige omgeving stimuleert de creativiteit, vermindert stress en helpt je helderder na te denken. Bovendien kan de beweging tijdens het wandelen je helpen om fysieke spanning los te laten en een gevoel van welzijn te bevorderen.


Les 10: Positieve toekomstvisualisatie

In deze laatste les van de e-learning "Kom op Koers na de Scheiding" sluit je af met een positieve toekomstvisualisatie. Neem de tijd om jezelf (en je kinderen) voor te stellen terwijl jullie gedijen in een positieve en vreugdevolle toekomst. Zie jezelf of jullie samen, gelukkig en succesvol stappen zetten naar een nieuwe fase in je/ jullie leven. Deze visualisatieoefening versterkt je vertrouwen en motivatie om een positieve koers voor de toekomst te bepalen.
Opdracht 10: Sluit deze e-learning af door een levendige visualisatieoefening te doen waarin je jezelf (en je  kinderen) ziet in een positieve en vreugdevolle toekomst. Stel je voor hoe je samen gelukkig bent en succesvolle stappen zet naar een nieuwe fase in jullie leven.


Waarom deel ik dit hier gratis? Omdat ik iedereen een kans geef. Zou je liever persoonlijke begeleiding willen, voor jou, of samen met je ex-partner neem dan hier contact op. Of plan direct een sessie in mijn agenda.