Begeleiding na scheiding
Eveline Corbet

Welkom bij Begeleiding na scheiding, voor als je uit elkaar bent, maar toch in gesprek wilt.
Naast persoonlijke begeleiding voor jongeren en volwassenen, bieden we nog verschillende blogs en informatie aan, die je ondersteunen 
tijdens deze uitdagende fase in je leven.

Gemaakte afspraken tijdens de scheiding, blijken in de praktijk niet altijd realiseerbaar te zijn. Dit zorgt voor stressvolle situaties. Sommige ouders krijgen een naar gevoel als ze bij elkaar zijn, voor de overdracht van de kinderen. Of als jouw kind vraagt of je wilt binnenkomen in het huis dat je verlaten hebt, dat kan je een onbehaaglijk gevoel geven. Kom weer in gesprek met elkaar, onder begeleiding. Los het op voor je kinderen, maar ook voor jezelf.

Ouderschapsplan herzien
Gemaakte afspraken tijdens de scheiding, blijken in de praktijk niet altijd realiseerbaar te zijn. Dit zorgt voor stressvolle situaties. 
Als ouders na een scheiding merken dat de afspraken in hun ouderschapsplan niet overeenkomen met de praktijk van het opvoeden van hun kinderen, is het tijd zijn om opnieuw om de tafel te gaan.
Samen kijken we naar wat er in de praktijk wel werkt en wat niet, en passen we de afspraken aan om beter aan te sluiten bij de behoeften van zowel de ouders als de kinderen. Deze herziening van het ouderschapsplan helpt ouders om effectiever te communiceren en conflicten te verminderen, waardoor een gezondere omgeving voor de kinderen ontstaat.

1 op 1 coaching
Als je verstrikt raakt in een conflict, maar de andere partij staat niet open voor mediation, kan het zijn dat het conflict je uit je slaap houdt. Misschien merk je dat je steeds tegen anderen in je omgeving klaagt, maar niet rechtstreeks met de persoon in kwestie praat omdat je het conflict liever vermijdt. Of misschien vind je het lastig om die persoon aan te spreken. In dat geval is het verstandig om met een coach te praten, vooral met iemand die gespecialiseerd is in positieve gespreksvoering.
Tijdens onze 1-op-1 coaching luister ik naar jouw verhaal en help ik je ontdekken hoe je het gesprek op een effectieve manier kunt aangaan. Het is tijd om niet langer weg te lopen voor je problemen. Jij verdient het om voor jezelf op te komen.

Relatiecoaching
Samen onderzoeken we de dynamiek van jullie relatie, identificeren we pijnpunten en werken we aan het verbeteren van communicatie, het oplossen van conflicten en het versterken van de verbinding tussen jullie.
Mijn doel is om jullie te helpen een dieper begrip van elkaar te ontwikkelen, wederzijds respect op te bouwen en samen te groeien naar een meer vervullende relatie.


Gezinscoaching
Als conflictcoach help ik gezinnen om beter met elkaar te communiceren en een hechtere band te creëren. Ik richt me vooral op de relatie tussen ouders en kinderen, met name tijdens de uitdagende puberteitsfase.
Door samen om de tafel te gaan en onder mijn begeleiding te praten, kunnen jullie als gezin weer nader tot elkaar komen. Twee voordelen hiervan zijn dat het de communicatie tussen ouders en kinderen verbetert en dat het de onderlinge band versterkt, waardoor er meer begrip en respect ontstaat binnen het gezin. Daarbij is het mogelijk dat er 1 op 1 met de kinderen gesproken wordt. Zo kunnen ze zich vrij voelen tijdens het coachgesprek om alles te zeggen. Uiteraard blijven deze gesprekken vertrouwelijk.


Jongerencoaching
Nieuw!!! Binnenkort organiseren we (Rosa van den Bosch en Eveline Corbet) groepstrainingen in de regio West-Friesland. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Normen en waarden
  • Assertiviteit
  • Zelfvertrouwen